Всесвітній день поєзії

Поезія— це майже окрема мова, дуже чуттєва й мелодійна. Вона завжди коректна, і навіть найгрубіша тема, висловлена у віршах, стає демократичною та лояльною. Після читання талановитих віршів неможливими здаються хамство чи лайка, хочеться спілкуватися з людьми на більш делікатному рівні.

Поезія дозволяє краще розуміти інших людей, адже ми ніби зазираємо в душу поета. Які б почуття не володіли людиною в певний момент — завжди знайдеться вірш, який неймовірно точно передасть саме цей стан душі. Тому інколи можна краще зрозуміти й себе — бурхливі емоції та думки в поезії завжди висловлюються потрібними тезами.

Невеликі поетичні збірки — вихід в тому випадку, коли на читання майже зовсім немає часу. Читання віршів не потребує таких часових затрат, як, скажімо, роману. До того ж, на відміну від прози, поезія є більш «концентрованим» жанром щодо передачі думок та почуттів, тому вчить в розмаїтті життєвої інформації знаходити саму суть.

Поезія збільшує бажання творити, значно розширює світогляд, збагачує мову новими словами, надихає на цікаві ідеї. А вивчати поезію напам’ять корисно не тільки дітям, а й дорослим, і особливо — людям похилого віку. Це заняття, крім тренування пам’яті, здатне запобігти процесам старіння мозку.

Кiлькiсть переглядiв: 1